PETROUPOLIS FORUMS Αρχική σελίδα  
 Συχνές Ερωτήσεις  •  Αναζήτηση  •  Κατάλογος Μελών  •  Ομάδες Μελών   •  Εγγραφή  •  Προφίλ  •  Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας  •  Σύνδεση •  •  •  •  •   Calendar
NEWS:
 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας
Δημοσίευση νέας  Θ.ΕνότηταςΑπάντηση στη Θ.Ενότητα
Συγγραφέας Μήνυμα
stefanos
Του έχουμε δώσει πολυθρόνα!
Του έχουμε  δώσει πολυθρόνα!


Ένταξη: 30 Δεκ 2005
Δημοσιεύσεις: 365
:
Τόπος: Πετρούπολη

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 27, 2006 8:11 pm Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

Τα παρακάτω αποτελούν απαντήσεις των μαθητών σε ερωτηματολόγιο το οποίο διένειμε ο ΑΣΔΑ στο πρόσφατο παρελθόν σε μαθητές του Περιστερίου σχετικά με το Ποικίλο Όρος.
Γ. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ Ποικίλο Όρος

Σε ερωτηματολόγιο που διακινήσαμε στους μαθητές του Περιστερίου οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχουν σχέση με το ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ είναι οι παρακάτω:
19) Έχετε επισκεφθεί το Ποικίλο Όρος; (γνωστό επίσης και ως όρος Αιγάλεω)

(1) Αγνοώ την ύπαρξή του 16,4
(2) Δεν το έχω επισκεφθεί 29,5
(3) Το έχω επισκεφθεί ελάχιστες φορές 41,3
(4) Το επισκέπτομαι συχνά (μερικές φορές το χρόνο) 9,1
(5) Το επισκέπτομαι πολύ συχνά (αρκετές φορές το χρόνο) 3,1

23) Θα προτιμούσατε το Ποικίλο Όρος να είναι :

(1) Δημόσια περιουσία, αξιοποιημένη και προστατευμένη, για χρήση από όλους 89,6%
(2) Ιδιωτική περιουσία και οικόπεδα 10,4%

24) Έχετε ακούσει για το πρόβλημα της καταπάτησης του
Ποικίλου Όρους από ιδιώτες καθώς και για την διεκδίκηση 7000 στρεμμάτων από τη μητρόπολη Λαμίας;

ΝΑΙ
27,9%

ΟΧΙ
72,1%
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματοςΑποστολή emailΕπίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΣυγγραφέαYahoo MessengerMSN Messenger
stefanos
Του έχουμε δώσει πολυθρόνα!
Του έχουμε  δώσει πολυθρόνα!


Ένταξη: 30 Δεκ 2005
Δημοσιεύσεις: 365
:
Τόπος: Πετρούπολη

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 27, 2006 8:19 pm Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

Μια αρκετά καλή ενημέρωση μας προσφέρει το παρακάτω κείμενο που εξέδοσε το περιοδικό "Προσανατολισμοί-δυτικά" για το Ποικίλο Όρος σε σχέση με τη μονή Λαμίας.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΜΙΑΣ – ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ – ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΙΕδώ και πολλά χρόνια η Μητρόπολη Φθιώτιδας διεκδικεί μια μεγάλη έκταση στο Ποικίλον Όρος (βρίσκεται Δυτικά της Αθήνας) στους πρόποδες του οποίου έχουν αναπτυχθεί οι Δήμοι Περιστερίου, Πετρούπολης, Νέων Λιοσίων, Χαϊδαρίου.

Η Μητρόπολη στηρίζει τη διεκδίκησή της σε μια διαθήκη του 1916, με την οποία έγινε κληρονόμος μέρους του λεγόμενου «κτήματος Βέρδη».
Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρώτη αγωγή της, το 1929, διεκδικούσε μόνο 300 στρέμματα. Στις πρόσφατες αγωγές που κατέθεσε ο ναός εκτιμά ότι τα ακίνητά του έχουν έκταση 7.500 στρέμματα.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το 1961, ο Μητροπολιτικός ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που χειρίζεται τη διεκδίκηση ανέθεσε εργολαβικά την οικοπεδοποίηση και εκμετάλλευση του κτήματος Πεύκα Βέρδη, στον κ.Ευάγγελο Πλατή. Έτσι άρχισε ο ναός να «εκμεταλλεύεται» το κτήμα με το εξής πρωτότυπο τρόπο: άσκησε διάφορες διεκδικητικές αγωγές με τις οποίες αρχικά 3000 στρέμματα και μετά 5000 στρέμματα, τα οποία όριζε ως καταλαμβάνοντα το Δήμο Πετρούπολης και τμήματα των Δήμων Νέων Λιοσίων και Περιστερίου. Από τη στιγμή που ενεγράφησαν στα οικεία Υποθηκοφυλακεία, δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα σε χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες, επί των ακινήτων των οποίων εφέρετο πλέον η ύπαρξη διεκδικήσεως. Προκειμένου οι μικροϊδιοκτήτες αυτοί να δανειοδοτηθούν υποχρεώνονταν να προσφεύγουν στον εργολάβο του Ναού και να του καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά, για να επιτύχουν την διαγραφή διεκδικήσεως κατά των ιδιοκτησιών τους. Παρά το ότι την δεκαετία του ΄90 η μέθοδος αυτή είχε εγκαταλειφθεί, όμως προσφάτως άρχισε να χρησιμοποιείται ξανά.
Την εκπροσώπηση του Ναού μετά τον θάνατο του Πλατή έχει αναλάβει ο δικηγόρος κ.Κονταξής. Από τις πληροφορίες μας, τα έσοδα από τις πωλήσεις των οικοπέδων καρπώνεται ο Ναός κατά 40% και το δικηγορικό γραφείο του κ.Κονταξή κατά 60%.

Σήμερα η Μητρόπολη Φθιώτιδας διεκδικεί δασική έκταση 3.500 στρ. Στο Ποικίλον Όρος και 4.000 στρ, (κοινόχρηστους χώρους) εντός του σχεδίου πόλης του Περιστερίου. Ταυτόχρονα διεκδικεί άλλη έκταση (η οποία έχει περιληφθεί στον πολεοδομικό ιστό), στο Δήμο Πετρούπολης.
Οι καταγγελίες κατοίκων του Περιστερίου, ότι η Μητρόπολη Λαμίας και το συνεργαζόμενο με αυτήν δικηγορικό γραφείο, τους εξαναγκάζει να καταβάλλουν χρηματικό ποσό, προκειμένου να άρει την εγγεγραμμένη αξίωση επί του ακινήτου τους, είναι συνεχείς. Σε πρόσφατες περιπτώσεις, από πληροφορίες μας, απαιτεί περί τα 10.000 Ευρώ, με τελικό συμβιβασμό στα 2.500 – 3.000 Ευρώ. Με λίγα λόγια «έχει βρει την κότα που γεννά τα χρυσά αυγά», πουλώντας στην κυριολεξία «αέρα».

Η κοινωνική και περιβαλλοντική ομηρία εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της Δυτικής Αττικής, από την Μητρόπολη Λαμίας πιστεύουμε ότι είναι απαράδεκτη, θεωρούμε ότι το Δημόσιο έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει προκειμένου να προασπίσει την περιουσία του ελληνικού λαού, από τα σχέδια της Μητρόπολης Λαμίας. Αντί όμως να το πράξει με αποφάσεις ή παραλήψεις, ενισχύει ή αποδέχεται τις διεκδικήσεις της Μητρόπολης και προσφέρει σ΄ αυτήν επιπλέον νομικά επιχειρήματα (όπως έχει γίνει στην περίπτωση της Πετρούπολης, απόφαση με αρ.πρωτ, 1083607/6930/Α0010 της 25.10.2004 του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία αναγνωρίζεται η ιδιοκτησία και παραδίδεται σ΄ αυτήν έκταση 262 στρεμμάτων στα όρια του βουνού).

Το Συντονιστικό των φορέων της πόλης του Περιστερίου εκτιμά ότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό.
Οι κάτοικοι πρέπει να κινητοποιηθούν συντονισμένα τόσο τοπικά όσο και κεντρικά, με αίτημα την νομοθετική επίλυση του προβλήματος.
Η αδυναμία γενικότερης αντίδρασης, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη αποθράσυνση της Μητρόπολης Λαμίας.

Οι κάτοικοι της πόλης, το συντονιστικό των φορέων, σε συνεργασία με την Νομαρχία, τον ΑΣΔΑ, και με όσους βουλευτές έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για το θέμα, θα διεκδικήσει να φέρει το πρόβλημα στην επικαιρότητα.
Να πιέσει την Κυβέρνηση να επιλύσει το θέμα.

Περιστεριώτες – Περιστεριώτισσες,
Το Ποικίλον Όρος αποτελεί τον μοναδικό χώρο περιαστικού πράσινου της Δυτικής Αθήνας. Αποτελεί συνεπώς τη μόνη ελπίδα για περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων που γειτονεύουν με αυτό.
Πόλεις, στις οποίες, όπως και πρόσφατα αποδείχτηκε από έρευνα του πανεπιστημίου Αθηνών, η ποιότητα ζωής των κατοίκων υπολείπεται της υπόλοιπης Αθήνας.

Διεκδικούμε:

* Την θέσπιση από την πολιτεία των κατάλληλων νομοθετικών ρυθμίσεων, αλλά και την διασφάλιση των οικονομικών πόρων ώστε το βουνό να προστατευθεί από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις, οι οποίες θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα του.
* Τη σταδιακή πλήρη μετατροπή του σε χώρο πράσινου, με την φύτευση των 28.000 στρεμμάτων.
* Την απόδοση στην πόλη και τους κατοίκους του Περιστεριού των κοινόχρηστων ελεύθερων χώρων, που παράνομα διεκδικεί η Μητρόπολη Φθιώτιδας,
* Την ανάκληση της απόφασης του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία αναγνωρίζεται η ιδιοκτησία στην Μητρόπολη Φθιώτιδας.


Στο Συντονιστικό Φορέων Δήμου Περιστερίου συμμετέχουν:
Ο Περιβαλλοντικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Περιστερίου.
Οι Δημοτικές παρατάξεις: «Με την Κοινωνία Μπροστά», «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας», «ΑΝΑΠΛΑΣΗ».
Οι Φορείς: Ένωση Συλλόγων και Κηδεμόνων Περιστερίου, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου, Α΄ ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκ/κών Α/μιας Εκπαίδευσης «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ».
Συμπαρίσταται η Υπερνομάρχης Αθήνας, η Νομαρχία Αθήνας, ο ΑΣΔΑ και άλλοι φορείς.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο ΚΥΒΕ Περιστερίου 15/6/2006.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματοςΑποστολή emailΕπίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΣυγγραφέαYahoo MessengerMSN Messenger
imichalo
Έφερε και το κρεβάτι του.
Έφερε και το κρεβάτι του.


Ένταξη: 25 Δεκ 2005
Δημοσιεύσεις: 1977
:
Τόπος: Πετρούπολη

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 27, 2006 8:28 pm Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

Μεγάλο ζήτημα οι κακές σχέσεις νεολαίας και πολιτικής. Η ταύτιση κομματικής δράσης με την πολιτική ενεργοποίηση είναι μια αιτία.

Άλλά και στα χρόνια της δικής μας νεότητας, η υπερπολιτικοποίηση είχε περιεχόμενο έξω και μακριά από την ουσία της πολιτικής , την ενασχόληση δηλαδή με τα θέματα της πόλης. Για δεκαετίες μας απασχολούσαν τα γεγονότα της Τσεχοσλοβακίας , της Κούβας , της Χιλής ... το Ποικίλο δεν το ξέραμε, ουτε και μας απασχολούσε φυσικά.

_________________
Εμπαθή αλλά καλοπροαίρετα!
petroupoli_tk@yahoo.gr
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματοςΑποστολή email
LYCOURGOSΈνταξη: 19 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 4
:
Τόπος: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 27, 2006 10:00 pm Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

Στεφανε
Ανοιξες ενα θεμα για το οποιο ετοιμαζομουν να γραψω.
Το θεμα της Μονης Λαμίας και των διεκδικησεων της. Το ολο θεμα κατα την γνωμη μου εχει τρεις κυριους άξονες.
α. Το αδόμητο χωρο εντος σχεδιου (ευρισκόμενο εντος του συρματοπλέγματος) που τόσα χρόνια κρατησε ο Δημος με κυριο επιχειρημα οτι επροκειτο για δασικη εκταση να μην οικοδομηθει και που με την αποφαση του Γ.Γ του Υπουργείου Οικονομικών αναγνωρίζεται σαν ιδιοκτησία της Μονης Λαμίας.
β. Το δομημένο χωρο εντος σχεδιου που συμφωνα με την ίδια αποφαση του Γ.Γ του υπουργείου οικονομικων αναγνωρίζεται σαν ιδιοκτησία της Μονης Λαμιας και
γ. Την εκτός σχεδίου περιοχη του Ποικιλου όρους που με την ίδια απόφαση αναγνωρίστηκε και αυτη σαν ιδιοκτησία της Μονης Λαμίας.

Αν και υπάρχουν τεραστιες ευθυνες στον τρόπο που αντιμετωπίσθηκε απο την διοίκηση Βλάχου το θέμα όταν προέκυψε , αυτό που έχει σημασία σημερα ειναι τί γίνεται απο εδώ και πέρα.

Το ότι το θέμα είναι πολιτικό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί ειναι σίγουρο μιάς και πολιτικά "τακτοποιηθηκε" με απόφαση του Γ.Γ του Υπουργείου Οικονομικών. Δηλαδη αυτό που θέλω να πω ειναι το εξής: Πανω απο 40 χρόνια δικαστικών αποφάσεων και δικαστικου αγώνα της Μονης Λαμίας , του Δημου και μεμονομένων κατοίκων εξαφανίσθηκάν με μία απόφαση του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικων που παρέδωσε την περιοχη στην Μονη Λαμίας.

Ετσι σημέρα εχουμε την εξής διαμορφωμένη κατασταση:
α. Στο χωρο τον αδόμητο τον εντος σχεδίου η Μονή Λαμίας ( Βλέπε δικηγόρο Κοναξη) ετοιμάζεται να τον "αξιοποιησει " δια αντιπαροχης η δια εκποιήσεως και να αρχίσουν να κτίζονται οι χωροι στην Αγ. Τριάδα που μέχρις σήμερα πάντα τους θέωρούσαμε δασικους. Πολυ πιθανον να δουμε και αντιπαροχες στον Δήμο καποιων στρεμματων για να περάσει πιο εύκολα στη κοινή γνώμη το κτίσιμο του Βουνου.
β. Τα εντος σχεδίου δομημένα ακίνητα που κατα βάσει ανηκουν σε μικροιδιοκτητες και συμφωνα με την απόφαση ανηκουν και αυτά στην Μονη Λαμίας αποτελούν τον αλλο αξονα. Εκει ο μικροιδιοκτητης δεν μπορει να κάνει τίποτα ,ούτε να μεταβιβάσει στα παιδια του ούτε να κτίσει αν δεν περάσει για κατάθεση καποιων χιλιάδων euro από τη Μονη Λαμίας (βλεπε δικηγορικό γραφειο Κοναξη). Εκβιασμός κανονικός και μάλιστα τα χρήματα δίδονται εν ειδη δωρεας στην Μονή Λαμίας. Απίστευτο και ομως αληθινο. Το κρατος νομιμοποιησε τον εκβιασμό.
γ. Για τα εκτός σχεδίου ακόμη ειναι νωρίς για σχεδιασμους. Τα φιλέτα είναι τα δύο προηγουμενα.

Για όλα αυτά πρέπει να ενωσουμε φωνες και να αντιδράσουμε. Ο Δήμος πρέπει να σταθει μπροστα . Δεν θέλω να τα βλέπω μαυρα αλλα όλη η αντιμετωπιση απο πλευράς Διοικησης Βλάχου δεν με πειθει οτι υπάρχει διάθεση για ουσιαστικη αντιμετωπιση. Προτείνω να ανοίξει το θέμα και αφού ακουστουν οτι γνωμες υπάρχουν να καταληξουμε σε συγκεκριμένες ενεργειες για να αντιμετωπισουμε την υπάρχουσα αλλα και την επερχομενη ασχημη εξέλιξη για το Βουνό μας.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματος
stefanos
Του έχουμε δώσει πολυθρόνα!
Του έχουμε  δώσει πολυθρόνα!


Ένταξη: 30 Δεκ 2005
Δημοσιεύσεις: 365
:
Τόπος: Πετρούπολη

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 28, 2006 3:12 am Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

Λυκούργε συμφωνώ απολύτως αρκεί να αντιμετωπίσουμε σοβαρά το όλο θέμα και με οσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευρύτητα. Παρακάτω θα παραθέσω και άλλους φορείς που μπορούν να φανούν χρήσιμοι σε μια ενδεχόμενη πρωτοβουλία για τη διάσωση του Ποικίλου. Από την έρευνα με τους μαθητές προκύπτει μια εικονα τεράστιας άγνοιας για το ζήτημα. Μήπως πρέπει να ψαξουμε επιπρόσθετους τρόπους ενημέρωσης για το θέμα; Μήπως είναι η ώρα να ενημερωθούν τα παιδιά για το θέμα στα σχολεία και να οργανωθούν εκπαιδευτικές εκδρομές στο Ποικίλο;
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματοςΑποστολή emailΕπίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΣυγγραφέαYahoo MessengerMSN Messenger
stefanos
Του έχουμε δώσει πολυθρόνα!
Του έχουμε  δώσει πολυθρόνα!


Ένταξη: 30 Δεκ 2005
Δημοσιεύσεις: 365
:
Τόπος: Πετρούπολη

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 28, 2006 4:32 am Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

Προσανατολισμοί - δυτικά www.prosanatolismoi.gr


"Όταν ο ουρανός γίνει γκρίζος,
τα πουλιά δεν πετούν,
τα ποτάμια ξεραθούν,
και πεθάνει και το τελευταίο ψάρι,
τότε ο άνθρωπος θα καταλάβει,
ότι δεν μπορεί να τραφεί μόνο με χρήματα."

Ινδιάνικη ρήση


Το παραπάνω ποίημα υποδέχεται τον επισκέπτη στον υπό διαμμόρφωση ιστοχώρο των προσανατολισμών. Πρόκειται για ηλεκτρονικό περιοδικό της δυτικής Αθήνας με παράλληλη δράση εκτός διαδικτύου με πληθώρα εκδηλώσεων. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι δημιουργοί της ιστοσελίδας στοχεύουν στο να πετύχουν:

* Την προβολή θεμάτων που αφορούν ιδιαίτερα τη ζωή, τα προβλήματα, την ψυχαγωγία, την δημιουργικότητα, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους της Δυτικής Αθήνας (Αιγάλεω, Αγ.Βαρβάρα, Ζεφύρι, Ίλιον, Καματερό, Κορυδαλλός, Λιόσια, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, κ.λ.π.) και όχι μόνον...

* Την οριζόντια επικοινωνία των πολιτών και των πολύχρωμων συλλογικοτήτων, με εβδομαδιαία (κάθε Πέμπτη) NEWS LETTERS, εκδόσεις, εκδηλώσεις, συναντήσεις, εκθέσεις, εκδρομές κ.λ.π.

* Την παρουσίαση πολιτικών εκδηλώσεων, εκδόσεων και άλλων πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων,

* Την ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα όπως: τα δικαιώματα στην πόλη, την συμμετοχή στα κοινά, τον έλεγχο της κάθε εξουσίας, την ενημέρωση, την ιστορία, την οικολογία, την ποιότητα και τις τιμές των καταναλωτικών αγαθών, την ανεργία, τα ναρκωτικά κ.λ.π.

* Την κριτική του καπιταλιστικού συστήματος και την προβολή της σοσιαλιστικής προοπτικής.

* Την καλλιέργεια και την ενθάρρυνση για την συμμετοχή και δράση της Κοινωνίας των Πολιτών.


Το περιοδικό «προσανατολισμοί» δεν έρχεται από το πουθενά. Κυκλοφόρησε σε 19 τεύχη το διάστημα 1998 – 2002. Στα τέσσερα χρόνια κυκλοφορίας του συνεργάστηκαν μαζί μας περισσότεροι από εκατόν είκοσι αρθρογράφοι.
Πρώην και νέοι συνεργάτες θα επιχειρήσουν:

* να προβάλλουν στο διαδίκτυο την είδηση που «κρύβεται» επιμελώς ή υποβαθμίζεται από τα Μ.Μ.Ε.

* να τροφοδοτήσουν την σκέψη μας,

* να μας ψυχαγωγήσουν,

* να κλονίσουν τις βεβαιότητες μας,

* να συμβάλλουν στον διάλογο και στην επικοινωνία μεταξύ μας ανταλλάσσοντας εμπειρίες,

* να σας «πλοηγήσουν» σε ενδιαφέροντα site, περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, εκδηλώσεις κ.λ.π.

* ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΜΕ.Οικολογική ομάδα δάσους Χαϊδαρίου

Στην πολυετή δράση της οργάνωσης υπάρχει και μια σειρά δράσεων για το Ποικίλο όρος. Τα στοιχεία τη οργάνωσης είναι τα παρακάτω:

Έδρα: ΑΤΤΙΚΗ
Πόλη: ΑΘΗΝΑ
Τ.Κ.: 12461
Οδός: ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 38
Τηλ: 5914073,5907454
Φαξ: 5811557

Υπεύθυνος/η Επικοινωνίας είναι ο/η
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΟΥΛΙΟΣ
Τηλ.

Νομική Μορφή
Η Οργάνωση είναι Ατυπη συνεργασία από 1/10/1983

Σκοποί
ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥΜέλη
Με δικαίωμα ψήφου: 6

Υλικοτεχνική Υποδομή
Γραφείο: Φιλοξενία, Μέρες Λειτουργίας: ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ, Ώρες Λειτουργίας: 21.00-23.00.
Στην Οργάνωση προσφέρουν εθελοντική εργασία: 1 άτομα.


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΟΥΛΙΟΣ
ΚΙΜΩΝΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΚΙΝΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ

ΕΝΤΥΠΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


* www.yppolitis.gr Υπεύθυνος Πολίτης (Αιγάλεω – Αγία Βαρβάρα – Χαϊδάρι)
* [url] www.asda.gr/egefimer[/url] ΑΙΓΑΛΕΩ
* www.petroupoli-tk.gr Πετρούπολη (portal)
* www.enneada.asda.gr ΕΝΝΕΑΔΑ τριμηνιαίο πολιτιστικό περιοδικό του ΑΣΔΑ


Επιφυλάσσομαι να ανεβάσω και άλλα


Έχει επεξεργασθεί από τον/την stefanos στις Σαβ Οκτ 28, 2006 4:49 am, 1 φορά
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματοςΑποστολή emailΕπίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΣυγγραφέαYahoo MessengerMSN Messenger
stefanos
Του έχουμε δώσει πολυθρόνα!
Του έχουμε  δώσει πολυθρόνα!


Ένταξη: 30 Δεκ 2005
Δημοσιεύσεις: 365
:
Τόπος: Πετρούπολη

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 28, 2006 4:36 am Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ /ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 25/10/2006

Επίσης, ο κ.Σανιδάς παρήγγειλε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες για δεκαπλασιασμό έκτασης 1.000 στρεμμάτων στο Ποικίλο Όρος (Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι) από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου της Λαμίας και κληρονόμων της οικογένειας Βέρδη, στην οποία άνηκε αρχικά από το 1870 η έκταση. Ακόμη, παρήγγειλε να ερευνηθεί αν υπάρχει το αδίκημα απόπειρας εκβίασης σε βάρος πολιτών από γραφείο του Ιερού Ναού τους οποίους καλεί να συμβιβαστούν με το αζημίωτο, καθώς υπάρχουν διεκδικήσεις επί των ακινήτων τους. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και σε θετική περίπτωση αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της απόπειρας εκβίασης κατά των πολιτών. Σχετική αναφορά έχει κάνει ο δήμαρχος Πετρούπολης Στ.Βλάχος.

http://www.eleftheria.gr/?SCREEN=article&themeID=49&news=1741&rec=&control_id=38380

ΠΟΙΚΙΛΟΝ ΟΡΟΣ / ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 2003
Η Εκκλησία διεκδικεί χιλιάδες στρέμματα!
Με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης, «οικοπεδοφάγοι» και Εκκλησία επιμένουν να διεκδικούν το Ποικίλο Ορος, το οποίο όμως ανήκει στο λαό του Περιστερίου. Πάνω από 70 χρόνια υπάρχει η διαμάχη μεταξύ του Δήμου Περιστερίου και του Μητροπολιτικού Ναού της Λαμίας για τη χρήση και την κυριότητα των 17.000 στρεμμάτων του Ποικίλου Ορους.
Νέα μήνυση - που έρχεται να προστεθεί στις αλλεπάλληλες μηνύσεις που έχουν κατατεθεί και εντάσσεται στην εκστρατεία που έχει εξαπολυθεί για την καταπάτηση του Ποικίλου Ορους - υπέβαλε ο Μητροπολιτικός Ναός της Λαμίας, σε βάρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Περιστερίου. Σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης επισημαίνει ότι η νέα αυτή μήνυση είναι μια «ενέργεια που σκανδαλίζει», σημειώνοντας ότι «η αποστολή της Εκκλησίας είναι η σωτηρία του ανθρώπου» και «δεν είναι έργο της Εκκλησίας η συσσώρευση υλικού πλούτου».
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=1940386&publDate=6/9/2003
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματοςΑποστολή emailΕπίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΣυγγραφέαYahoo MessengerMSN Messenger
Rigas
Αραιά και που
Αραιά και που


Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 92
:
Τόπος: Πετρουπολη

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 13, 2006 5:05 am Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

κ ο χριστος ειχε πει...οποιος εχει δυο χιτωνες............
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματοςΕπίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
imichalo
Έφερε και το κρεβάτι του.
Έφερε και το κρεβάτι του.


Ένταξη: 25 Δεκ 2005
Δημοσιεύσεις: 1977
:
Τόπος: Πετρούπολη

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 13, 2006 12:14 pm Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΕπιστροφή στην κορυφή

Κουβεντίαζοντας το θέμα με γνωστούς και φίλους άκουσα δύο περιπτώσεις που αφορούν σε άλλο βουνό της Αττικής.

Περίπτωση 1.

Δικηγόρος αναλαμβάνει την οικοπεδοποίηση δασικής έκτασης προς όφελος 3-4 ιδιωτών οι οποίοι ενεργούν σε συνενόηση με κάποιον από το δασαρχείο. Αρχίζουν να υποβάλλουν αναγνωριστικές αγωγές, ο ένας κατά του άλλου. Στα δικαστήρια κάποιος χάνει και κάποιος κερδίζει. Έτσι κατασκευάζεται ο πρώτος τίτλος. Στην πορεία όμως οι ιδιώτες δεν καταβάλλουν τα συμφωνηθέντα χρήματα προκειμένου να έχουν την ανοχή του δασαρχείου. Ακολουθούν καταγγελίες και τρέχουν στα δικαστήρια για καούργημα οι ιδιώτες και ο δικηγόρος τους. Η περιοχή σώθηκε γιατί οι επίδοξοι οικοπεδοφάγοι ήταν απένταροι. Laughing

Περίπτωση 2.

Στο γραφείο Μητροπολίτη υπήρχε τοπογραφικό διάγραμμα και διάλεγαν οι ενδιαφερόμενοι το οικόπεδο που τους άρεσε. Μεσιτικό γραφείο δηλαδή. Έτσι μου είπαν, αλλά εγώ φυσικά δεν το πίστεψα. Αν είναι δυνατόν, ο οίκος του Θεού να γίνει οίκος εμπορίου. Απίστευτο.

_________________
Εμπαθή αλλά καλοπροαίρετα!
petroupoli_tk@yahoo.gr
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματοςΑποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:      
Δημοσίευση νέας  Θ.ΕνότηταςΑπάντηση στη Θ.Ενότητα


 Μετάβαση στη:   Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
PETROUPOLIS FORUMS topic RSS feed 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group :: FI Theme :: Όλες οι Ώρες είναι GMT + 3 Ώρες
FREE FORUM HOSTING by AtFreeForum. Terms of Service - Privacy Policy
FASHION ACCESSORIES - BLING BLING - LADIES WATCHES - KOREAN CHILDREN CLOTHING - ONLINE BARGAIN STORE - FASHION JEWELLERIES